CONTACT

Persbericht: nieuwe benadering voor de employee journey

over human journey Apr 01, 2024
Nieuwe benadering van de employee journey

Anouk Minnes, cultureel antropoloog en expert op het gebied van organisatiecultuur na 12,5 jaar bij Great Place To Work, heeft Human Journey opgericht, een nieuwe organisatie die zich richt op het bevorderen van meer menselijkheid binnen organisaties door het begeleiden van medewerkers en HR-professionals

In een wereld waar traditionele benaderingen, zoals de employee journey, vaak voorbijgaan aan de levenservaringen en behoeften van individuen, gelooft Anouk Minnes sterk in ieders eigenheid. Haar missie is om individuen, met name young professionals, te helpen trots te zijn op wat zij meebrengen en om alles wat ze meemaken om te zetten in hun eigen LIFE-canvas*, dat laat zien wie ze zijn, waar ze voor staan en wat ze meebrengen in hun werk.

Anouk benadrukt: "Nog te vaak zie ik dat wat een persoon meemaakt, meebrengt en anders maakt onbelicht en ongezien blijft. Vanuit de werkgever én vanuit de persoon zelf. We maken van alles mee in ons leven van het loskomen van een moeilijke jeugd, verhuizen, zorgtaken, geboorte van kinderen (of juist ongewenst kinderloos blijven), van menopauze tot het verlies van dierbaren. Tuurlijk, je hoeft als werkgever niet alle problemen op te lossen, maar je kunt niet verwachten dat een medewerker zijn of haar mensheid achter zich laat zodra het werk start. Hier aandacht en begrip voor hebben maakt dat collega’s meer betrokken zijn bij jouw organisatie en zich ten volle (op een gezonde manier) gaan inzetten. Ik ben daarom geen fan van werkgeluk, want je kunt super gelukkig zijn op je werk, maar thuis mentaal uitgeblust zijn.”

Daarnaast streeft Human Journey naar een praktische inclusieve benadering die rekening houdt met verschillende culturele achtergronden, levensfases en neurodiversiteit. Anouk vervolgt: "De valkuil van diversiteit en inclusie is dat je hiermee gelijk labels gaat plakken (bijvoorbeeld je bent van Marokkaanse afkomst dus vertel even hoe werkt de Ramadan, terwijl deze persoon misschien niet eens religieus is en/of niet meedoet). Ieder mens is een mengelmoes van invloeden, kwaliteiten, interesses en pijnen. Met deze aanpak stap je hierover heen en ga je echt van mens tot mens handelen wat leidt tot het behouden en binden van je medewerkers.”

Over Human Journey en het LIFE-canvas

Human Journey is een organisatie die zich richt op het bevorderen van meer menselijkheid binnen organisaties. Geleid door oprichter, cultureel antropoloog en organisatiecultuur-expert Anouk Minnes, streeft het bedrijf ernaar om individuen te begeleiden in hun unieke reis naar groei, veerkracht en betekenis. Met een focus op de menselijke kant van de employee journey, biedt Human Journey ook een vernieuwende benadering voor HR die diepgang en begrip bevordert voor een inclusieve cultuur. Human Journey maakt gebruikt van het LIFE-canvas dat is gebaseerd op de thema’s Levensfase, Identiteit, Focus en Energie en ingevuld wordt tijdens een 12-weken online traject.

Gratis webinar Employee Journey 2.0

Ontdek de 4 onmisbare factoren om medewerkersĀ te behouden tijdens deze sessie. Elke tweede dinsdag van de maand live te volgen!

Ja, ik meld mij aan!

GratisĀ Employee Journey Checklist

Wil je aan de slag met de employee journey in jouw organisatie? Vraag de gratis Employee Journey Checklist aan inclusief tips en stappenplan per fase.

Je ontvangt het e-book direct in je inbox.